Resepi Apom Lenggang - Mohamad Fakhrurrozi Daud

Maklumat Terkini

Home Top Ad

Post Top Ad

Rabu, 18 November 2020

Resepi Apom Lenggang







Bahan:


1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu kecil yis
7-8 sudu besar gula
1 cawan air
1 cawan santan pekat
1 biji telur


Cara-caranya :

1. Campurkan semua bahan kecuali santan. Gaul rata dan perap selama 2-3 jam
2. Masukkan santan dan gaul lagi
3. Panaskan kuali dan griskan minyak pada kuali. Ambil 1 senduk adunan dan lenggangkan seperti membuat kuih ketayap
4. Kalo pakai non stick pan tak perlu gris minyak
5. Masak dgn api perlahan. Bila dah kekuningan bolehlah digulung atau dilipat dua. Siappp...sedap makan panas2. Makan dengan sardin pun sodapppp

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Post Bottom Ad